Ik hoor het zo vaak om me heen, mensen die van vakantie naar vakantie leven. Ze hebben nog net geen afscheurkalender om letterlijk de dagen te tellen totdat het weer vakantie is. Als ik dit hoor dan denk ik: wat doen we ons zelf aan, dit is toch niet wat je wilt? Dit leven wil je toch niet leiden? Alleen maar uitkijken naar de vakanties, die paar weken per jaar, want het zijn er niet veel. Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op vakanties en ik ga ook zo vaak mogelijk, maar ik leef niet van vakantie naar vakantie. Waarschijnlijk ben jij ook iemand die dit herkend of je kent wel iemand die ook op deze manier leeft? Het bestaat bijna niet, dat je niemand kent die van vakantie naar vakantie leeft.

Hoe kan dit? We doen niet wat we het allerliefste willen, we doen niet wat ons hart ons ingeeft. We gaan alleen voor het verdienen van geld. Het geld dat we daarna oa kunnen besteden aan onze vakanties waar we letterlijk moeten bijkomen van ons zware leven. Want het is zwaar als je elke dag niet doet wat je eigenlijk zou willen. Het is zwaar als je elke dag de motivatie letterlijk moet gaan zoeken. Je doet het weer, je wekker gaat en het is weer zo’n dag. Een zelfde dag net als gister, eergister, vorige week, vorig jaar.

Een vakantie doet ons goed, we zijn even weg, weg van de drukte, weg van het moeten. We spreken met onszelf af dat we het echt anders gaan doen als we thuis zijn. We willen zo lang mogelijk in die vakantiemodus blijven hangen.. maar goed dan is het bijna weer maandag. Je moet je wekker zetten, je moet weer je masker opzetten om die leuke collega uit te hangen. Je moet weer van je collega’s horen wat er allemaal verkeerd is gegaan tijdens jouw vakantie. Helaas het is je niet gelukt om dit fijne vakantiegevoel lang vast te houden.

Hoe lang wil jij hier nog mee doorgaan? Geef jij je baas of je collega’s de schuld van dit alles of jij jezelf? Jij bent degene die kan veranderen.

Stel je eens voor :

  • Je gaat met plezier naar je werk?
  • Je komt terug van vakantie en denkt niet ik moet weer maar ik mag weer

 Kies vandaag nog voor jezelf. Denk eraan: het leven is echt kort. Doe wat je leuk vindt, geniet daarvan. Zorg dat je geen spijt krijgt van de dingen die je niet gedaan hebt.

Zoek mensen die jou kunnen helpen, die jou motiveren. Ga ervoor.

Neem contact met mij op.

Redenen waarom je mij om hulp zou vragen:

  • Je wilt geld verdienen met wat je het liefste doet.
  • Je wilt je kansen volledig benutten.
  • Je wilt dat iemand met je meedenkt en orde schept in de chaos
  • Je wilt jouw onderscheidende kracht zichtbaarder maken.
  • Je wilt met leuke klanten werken.
  • Je wilt met gemak je boodschap naar buiten kunnen brengen.
  • Je hebt iemand nodig die jou motiveert om het gewoon te gaan doen
//
//