1. Zoek mensen om je heen die jou motiveren
  De mensen om jou heen hebben veel invloed op je gedrag. Stel je gaat om met mensen die jouw idee niet leuk vinden, die het niet begrijpen dan voel je er zeker niet beter op. Zoek daarom mensen die jou motiveren. Mensen die jouw passie wel begrijpen en met jou meedenken. Mensen die jou je geluk gunnen. Je hoeft het niet alleen te doen. Je kan ook via Social Media op zoek gaan naar groepen waar je je bijvoorbeeld bij kan aansluiten. Er zijn ontzettend veel openbare groepen die je kan volgen waardoor je elke dag geïnspireerd blijft.
 1. Volg je gevoel. Misschien weet jij nu al waar je echt gelukkig van wordt, maar door de dagelijkse drukte geef je het geen ruimte. Elke dag vliegt voorbij en je hebt geen tijd om hier eens even rustig over na te denken. Die bewustwording is wel ontzettend belangrijk. Geef je gevoel de ruimte. Als je hier bewust aandacht aan geeft dan ga je hier ook veel bewuster mee omdoen. Je zult zien dat je minder dingen op de automatische piloot gaat doen.
 1. Maak een lijst met dingen die je leuk vindt en die je vaker wil doen.
  Bedenk je wat je echt leuk vindt. Vaak denken we dat we van alles leuk vinden, 1001 dingen vinden we leuk. Jij toch ook? Toch is dat niet zo. Je vindt maar een aantal dingen echt leuk en dan bedoel ik ook echt heel leuk! Maak een lijstje met de dingen waar jij van blij wordt. Je kunt vandaag beginnen en alles opschrijven wat je nu te binnen schiet. Houd het bij. Elke keer als je je blij voelt, schrijf je de activiteit op de lijst. Kijk elke dag even naar deze notities en bekijk of je voldoende bezig bent met de dingen waar je graag mee bezig bent. Zo niet dan is het tijd om hier verandering in te brengen! ( niet alleen maar chocola eten opschrijven 😉
 1. Plan de leuke dingen daadwerkelijk in je agenda
  Als je goed weet waar je meer tijd aan wilt besteden is het tijd om dit ook werkelijk in te plannen, anders komt het er waarschijnlijk nog niet van. Pak dus je agenda en maak tijd vrij voor de dingen die je meer wilt gaan doen. Begin realistisch.
 1. Stap buiten je comfortzone
  Wat jij het allerleukste vindt, vindt jouw omgeving misschien helemaal geen goed idee. Misschien trek je je heel erg de reacties van anderen aan. Toch moet je proberen om daar boven te staan. Vergroot je comfortzone en ga mensen vertellen wat je graag wilt doen. Misschien krijg je wel energie van sommige reacties? Krijg je toch kritiek, bedenk je dan dat dit meer over de ander zegt dan over jou.

Neem contact met mij op.

Redenen waarom je mij om hulp zou vragen:

 • Je wilt geld verdienen met wat je het liefste doet.
 • Je wilt je kansen volledig benutten.
 • Je wilt dat iemand met je meedenkt en orde schept in de chaos
 • Je wilt jouw onderscheidende kracht zichtbaarder maken.
 • Je wilt met leuke klanten werken.
 • Je wilt met gemak je boodschap naar buiten kunnen brengen.
 • Je hebt iemand nodig die jou motiveert om het gewoon te gaan doen
//
//