Misschien ben jij iemand die genoeg ideeën en plannen heeft? Misschien hunker jij wel naar de vrijheid ? Misschien heb je al helemaal beeld hoe het is als jij straks ondernemer bent en zie je het al voor je dat je jouw eigen succesvolle bedrijf runt.

Lees mijn 5 redenen om een eigen bedrijf te starten:

 1. Vrijheid: Kies je voor het ondernemerschap dan gaat dat natuurlijk gepaard met een heleboel vrijheid. Je bent nu immers je eigen baas. Je hoeft je niet meer aan de strakke werktijden te houden die je voorheen werden opgelegd, nee jij bepaalt. Niet meer die wekker die standaard 7 uur gaat omdat je 8 uur moet beginnen. Niet meer elke dag van 9 tot 5, nee jij bepaalt. Ondernemerschap is voor velen ook een reden om privé en zakelijk goed te kunnen combineren, werken vanuit huis en zo ook nog voor het gezin zorgen. Het biedt daarin net wat meer mogelijkheden om de balans goed te houden.
 2. Flexibiliteit: Je hoeft jouw idee niet te overleggen met je leidinggevende, het hoeft niet langs tientallen mensen om goedkeuring te krijgen. Jij hebt jouw idee, je gaat er mee aan de slag. Je hebt alle ruimte om te doen wat jij wilt. Zo kan je snel ideeën doorvoeren en ook dat geeft jou weer het gevoel van optimale vrijheid
 3. Inkomsten : Je salaris is niet meer iedere maand hetzelfde. Dit kan spanning geven, maar voor veel mensen is het juist een uitdaging. Voorheen bepaalde jouw werkgever jouw salaris. Jullie hebben een gesprek gehad, hij had dit bedrag in gedachten en jij tekende er voor. Misschien wel een bedrag waar je niet helemaal happy mee was, maar goed je wilde die baan en je wilde ook niet te lang onderhandelen want dat voelde niet goed. Nu ga jij werken aan jouw passie, jouw bedrijf en ga je daarmee inkomsten genereren. Misschien zie jij dit wel als reden om sneller en meer geld te gaan verdienen.
 4. Vastigheid: Misschien ben je iemand die verschillende banen heeft gehad en elke keer hoopte jij weer dat je deze baan wel leuk zou vinden, dat deze baan jou wel uitdaging zou bieden voor langere tijd. Het klonk immers allemaal goed tijdens het sollicitatiegesprek. Je werkte er een tijdje en het blijkt anders te zijn dan zoals je het tijdens je gesprek voorgeschoteld kreeg. Je baalt ervan want je bent weer diegene die voor je gevoel nergens goed kan aarden. Overal is wel iets en je wilt er eigenlijk geen genoegen meenemen dat het ook daadwerkelijk zo is. Het valt je op dat het misschien niet zo zeer met die baan in loondienst te maken heeft maar puur jouw drang om echt voor jouzelf te kiezen, om ondernemer te worden, die natuurlijke drang die je eigenlijk altijd al wel had.
 5. Passie, Je wilt van je passie jouw werk maken, jouw bedrijf. Er is immers niets leukers dan dat. Werk voelt zo niet meer als een verplicht iets, je doet lekker je eigen ding en je gaat geld verdienen met datgene wat je het allerleukste vindt

Er zijn uiteraard nog genoeg andere redenen om een eigen bedrijf te starten. Zo is er ook een grote groep die te maken heeft gehad met een ontslag en eigenlijk niet eens de intentie hadden om een eigen bedrijf te starten. Men kiest ervoor omdat ze voelen dat ze weinig anders kunnen. Dit is de groep die graag aan het werk blijft, niet bij de pakken neer wil gaan zitten en voor het ondernemerschap kiest omdat die baan in loondienst te lang op zich laat wachten. Vaak hoor je dat zij de stap nooit snel zouden maken als er geen ontslag aan vooraf was gegaan, maar blijkt het toch de beste keuze ooit. Heb jij er over nagedacht en welke redenen heb jij?

Neem contact met mij op.

Redenen waarom je mij om hulp zou vragen:

 • Je wilt geld verdienen met wat je het liefste doet.
 • Je wilt je kansen volledig benutten.
 • Je wilt dat iemand met je meedenkt en orde schept in de chaos
 • Je wilt jouw onderscheidende kracht zichtbaarder maken.
 • Je wilt met leuke klanten werken.
 • Je wilt met gemak je boodschap naar buiten kunnen brengen.
 • Je hebt iemand nodig die jou motiveert om het gewoon te gaan doen
//
//