Lees mijn 3 tips om elke dag resultaten te boeken met jouw bedrijf

Tip 1 : STEL ALTIJD EEN DOEL

Je hebt maar een beperkte hoeveel tijd, de minuut van gisteren krijg je nooit meer terug. Tijd is veel kostbaarder dan geld.  We verspillen de tijd aan dingen die niet belangrijk zijn. Ken je dat, je bent een hele dag druk met van alles en op het einde van de dag vraag jij je af : wat heb ik nu eigenlijk allemaal gedaan? We doen zoveel dingen die we eigenlijk niet eens echt belangrijk vinden of sterker nog: dingen die we niet eens leuk vinden? Nou dat vind ik zo ontzettend jammer. Waarom doen we het dan? Omdat het een gevoel van veiligheid / zekerheid geeft? Is dat de reden?

Stel je start je eigen bedrijf of je hebt misschien nu al jouw eigen bedrijf, dan wil je toch graag klanten helpen? Jij wilt het verschil maken voor de klant, zodat jouw klant tevreden is met de producten of diensten die jij aanbiedt. Je zal daarom moeten achterhalen wat jouw klant graag wil. Waar heeft jouw klant behoefte aan? Belangrijk is daarom om een gesprek aan te gaan met jouw toekomstige klant of als je al een bedrijf hebt met je huidige klanten. Neem contact op. Kom er achter wat hij of zij wil. Wat kan jij verbeteren? Besteed je tijd zinvol.

Als je dingen gaat doen die niets opleveren dan het is het zo zonde van je tijd? Want zeg eens eerlijk, hoe vaak gaat jouw dag voorbij omdat je :

 • Steeds op Facebook aanwezig bent
 • Continu je whatsApp berichtjes aan het checken bent
 • Steeds je binnenkomende mail gaat lezen
 • En hierop direct wilt gaan reageren
 • Dingen in huis ziet waarvan je denkt dat moet ik nu doen, terwijl het best kan wachten

Voor jij het weet is je dag voorbij en word je daar dan gelukkig van? Nee je baalt omdat je weer een dag van alles en nog wat hebt gedaan, maar het waren allemaal geen dingen die persé moesten. Geen prioriteit dus. Het levert je weinig op, kortom je verliest energie in plaats van dat je er extra energie van krijgt.

Ik ken dat soort dagen, maar ik werd er alles behalve blij van. Plannen was het enige wat mij kon helpen om tevreden te zijn over mijn uiteindelijke resultaat. Zomaar aan het werk gaan, zonder doel zonder plan, dat werkt voor mij niet. Ik werk veel en ga voor kwaliteit. Daarnaast volg ik er altijd wel  een studie naast en heb ik een zeer druk en gezellig privé leven. Om alle ballen in de lucht te houden, moet ik in de ochtend een doel bepalen en daar stem ik mijn planning op af. Het kost me best wel wat tijd, maar ik word er zo blij van als ik aan het einde van de dag overal vinkjes zie of strepen door mijn taken. Heerlijk lekker alles afstrepen!

Ik raad jou aan om ook een planning te maken. Maak het niet te gek, schrijf geen 30 taken op waarvan je weet dat je het toch niet af krijgt.

TIP 2: GA AAN DE SLAG MET JOUW DOEL

Nu je jouw doel bepaald hebt, moet je er echt wat mee gaan doen. Je kan doelen opstellen maar als je geen actie daarop onderneemt, dan blijft het resultaat nog uit.

Bepaal je doel en schrijf op wat je wilt bereiken aan het einde van de dag. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld als je nog moet starten met jouw bedrijf: wat wil je overbrengen, wat is jouw toegevoegde waarde, waar kan je mensen mee helpen. Ga aan de slag met die vragen. Stel je bent al ondernemer dan zou je bijvoorbeeld een blog of een nieuwsbrief op je agenda kunnen zetten. Of je ontwikkelt een nieuwe training. Als je dit elke dag doet dan ben je aan het einde van de week tevreden over je dag resultaten. Het geeft energie als je doelgericht aan het werk gaat en dit ook resultaat oplevert. Je kan vrijdag tevreden terugkijken op al je acties van de afgelopen dagen.

TIP 3: ZORG VOOR EEN SYSTEEM DAT WERKT

Zorg voor een goed systeem dat werkt voor jou. Je kan je doel bepalen en ermee aan de slag gaan, maar als blijkt dat je steeds nog te weinig tijd hebt, dan schiet je er nog weinig mee op.

Je zal goed moeten nadenken over hoe je dit wilt plannen. Een idee is bijvoorbeeld om met vaste blokken te gaan werken. Zet bijvoorbeeld je telefoon, Facebook en mail eens een paar uurtjes uit en ga gericht aan de slag. Bedenk vooraf 1 of 2 acties die perse af moeten voor die dag. Als je deze 1 of 2 acties dan af hebt, kun je vervolgens aan de slag met de overige activiteiten die iets minder belangrijk zijn. Deel op die manier je takenlijst in, zodat je tevreden bent aan het einde van de dag over het resultaat van de belangrijkste actie.

HOU VOL, ga dit iedere dag doen. Dit is uiterst effectief!  Plan dit in je agenda, maak blokken, vermijd afleiding. FOCUS op de belangrijkste taak of 2 taken van die dag. Alles wat je extra kunt doen, is ook echt extra.

Veel succes

 

.

 

Neem contact met mij op.

Redenen waarom je mij om hulp zou vragen:

 • Je wilt geld verdienen met wat je het liefste doet.
 • Je wilt je kansen volledig benutten.
 • Je wilt dat iemand met je meedenkt en orde schept in de chaos
 • Je wilt jouw onderscheidende kracht zichtbaarder maken.
 • Je wilt met leuke klanten werken.
 • Je wilt met gemak je boodschap naar buiten kunnen brengen.
 • Je hebt iemand nodig die jou motiveert om het gewoon te gaan doen
//
//